Agrarische en melkveehouderij  

Het werken op de boerderij is een veeleisende taak voor het lichaam. Het boerenleven bestaat uit veel fysiek zware werkzaamheden. Denk aan het melken of het voeren van de dieren en het bewerken van het land. Maar liefst 44% van het verzuim is gerelateerd aan het bewegingsapparaat.

Het werken op een boerderij is tegenwoordig een stuk makkelijker geworden door automatisering en de komst van moderne tractors en machines. Zo heb je geautomatiseerde melk- en voersystemen, melkrobots en autonome tractoren. Echter hangt hier wel een prijskaartje aan.Verder hebben de grotere boeren tegenwoordig personeel in dienst of maken gebruik van een loonbedrijf. Op deze manier kan de fysieke belasting worden verdeeld.

Niet voor elke boer zijn deze opties weggelegd. In deze situatie moet de boer zo veel mogelijk op zijn eigen werkhouding letten. Ook al is dit vaak niet waar te maken in de praktijk. Wanneer deze mogelijkheden al zijn toegepast of overwogen, zou een exoskelet en/of brace een oplossing kunnen bieden. Lees hier meer over welke producten geschikt zijn voor de melkveehouderij. 

De huidige zorgverzekeraars denken met de boeren mee en willen curatief, maar ook preventief in de kosten van aanschaf delen. Voor meer informatie over deze kunnen wij u doorverwijzen naar het UWV Hulpmiddelen portaal.

Mocht u vragen hebben, laat het ons weten en vul het onderstaand contact formulier in. 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn