Scheepsbouw en las-applicaties

Ongeveer de helft van de metaalbewerkers/lassers vinden hun werkzaamheden een fysiek zware inspanning. Deze beroepsgroep werkt regelmatig in een ongemakkelijke houding; in een gebogen of gedraaide houding met soms onvoldoende bewegingsruimte. In werkplaatsen werken lassers vaak staand met een licht gebogen houding. Wanneer de taak langdurig in dezelfde houding wordt uitgevoerd, leidt dit tot een hoge statische belasting op het bewegingsapparaat. Met als gevolg dat werknemers klachten krijgen aan hun spieren en/of gewrichten. Uit onderzoek onder de lassers in de scheepsbouw is zelfs gebleken dat dit op lange termijn kan leiden tot arbeidsongeschiktheid.

Het verminderen van de fysieke belasting is essentieel om veilig en efficiënt te werken.  Er zijn verschillende manieren om de fysieke belasting te verminderen. Dat kan bijvoorbeeld door middel van ergonomische hulpmiddelen, zoals het inzetten van een anti-vermoeidheidsmat of een ergonomische lastoorts met een goede grip en weinig gewicht. 


Je kunt ook een beroep doen op de organisatie van de werkroosters. Is er genoeg afwisseling in de werkzaamheden? Hoeveel pauzes hebben de werknemers? Is er een zitmogelijkheid bij sommige taken? Kan de werkplek anders ingedeeld worden? Kan er meer ruimte op de werkplek gecreëerd worden?​

Vaak is men al bekend met deze mogelijkheden. Er kan dan nog gekeken worden naar de werknemers zelf. Dragen zij bijvoorbeeld kniebeschermers en hebben zij een cursus voor een goede werkhouding gekregen?

Als al deze mogelijkheden al zijn toegepast of overwogen dan zou een exoskelet en/of brace een oplossing kunnen bieden. Lees hier meer over welke producten geschikt zijn voor uw sector.

Spuit-applicaties, opbrengen van verf.

Bij verschillende klanten brengen wij ondersteuning in de spuitcabines, de IX SHOULDER AIR kan in combinatie met frisse lucht toevoer worden gebruikt. Hieronder de applicatie bij Ottobock te Nieuwkuijk. 


 


 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn