Agrarische en melkveehouderij  

Het werken op de boerderij is een veeleisende taak voor het lichaam. Het boerenleven bestaat uit veel fysiek zware werkzaamheden. Denk aan het melken of het voeren van de dieren en het bewerken van het land. Maar liefst 44% van het verzuim is gerelateerd aan het bewegingsapparaat.

Het werken op een boerderij is tegenwoordig een stuk makkelijker geworden door automatisering en de komst van moderne tractors en machines. Zo heb je geautomatiseerde melk- en voersystemen, melkrobots en autonome tractoren. Echter hangt hier wel een prijskaartje aan.Verder hebben de grotere boeren tegenwoordig personeel in dienst of maken gebruik van een loonbedrijf. Op deze manier kan de fysieke belasting worden verdeeld.

Niet voor elke boer zijn deze opties weggelegd. In deze situatie moet de boer zo veel mogelijk op zijn eigen werkhouding letten. Ook al is dit vaak niet waar te maken in de praktijk. Wanneer deze mogelijkheden al zijn toegepast of overwogen, zou een exoskelet en/of brace een oplossing kunnen bieden. Lees hier meer over welke producten geschikt zijn voor de melkveehouderij. 

De huidige verzuimverzekeraars denken niet alleen mee, maar vergoeden ook een volledig IX SHOULDER AIR Exoskelet voor de melkveehouders. Voor meer informatie over dit thema kunnen wij u in contact brengen met een aantal melkveehouderijen die u hierin voorgingen. 

Ook het blad Veeteelt heeft in Augustus aandacht gegeven aan ergonomisch melken, het artikel dat ervaringen deelt staat hieronder.

Special over ergonomisch Melken Veeteelt
Uitleg ergonomie in de melkput met voorbeelden van verschillende oplossingen
DEF-VT08-Special.pdf (1.73MB)
Special over ergonomisch Melken Veeteelt
Uitleg ergonomie in de melkput met voorbeelden van verschillende oplossingen
DEF-VT08-Special.pdf (1.73MB)

Uiteraard kunt u ook het onderstaande contact formulier invullen. 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn