Constructie en bouw.

In deze industrie kom je regelmatig ongemakkelijke werkhoudingen tegen. Maar liefst 18% van alle werknemers met een beroepsziekte in deze sector heeft klachten aan het bewegingsapparaat. Daarbij vertellen de cijfers ons dat deze sector de meeste kans heeft op een beroepsziekte. Niet heel gek als je kijkt naar de veeleisende werkzaamheden in de industrie. De hele dag worden er zware voorwerpen getild en verplaatst. Daarnaast zijn er nog de beruchte repeterende handelingen.

Om dit zoveel mogelijk te voorkomen wordt al snel gedacht aan het aanpassen van de werkplek of het mechaniseren en automatiseren van processen met bijvoorbeeld robots. Dit klinkt simpel, maar veel bedrijven beseffen dat de aanpassingsmogelijkheden beperkt of financieel niet haalbaar zijn.In de constructiemarkt werken we samen met Hilti, hierdoor kunnen we de directe service altijd garanderen. 

De IX SHOULDER AIR kan repetitieve werkzaamheden boven je hoofd verlichten en dit draagt bij aan je eigen gezondheid.

Wij zullen in samenwerking met jullie de juiste oplossing vinden voor de werknemers. 


Als we starten met een testsessie bij jullie op locatie dan beginnen we met een nulmeting. Er wordt ook gekeken naar de organisatie. Wordt er voldoende gerouleerd? Hoe lang duurt een shift? Hoe vaak hebben de werknemers pauze? Welk niveau van stress ervaren de medewerkers?

 ​Zodra de bovengenoemde opties zijn doorgenomen, wordt er een beroep gedaan op de werknemers. Denk bijvoorbeeld aan een cursus voor de juiste manier van tillen en bukken. De ervaring leert echter dat dit niet altijd in de praktijk wordt toegepast.

Als al deze mogelijkheden al zijn toegepast of overwogen dan zou een exoskelet en/of brace een oplossing kunnen bieden. Lees hier meer over welke producten geschikt zijn voor uw sector.

 


 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn